Doorgaan naar hoofdcontent

22 kerst en nieuwjaar dilemma's

Voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken, dit onderzoek is gebaseerd op de Instagram Stories reacties van een 60-tal mensen. 📋🔎🤓 Dat is dus al niet meer een pruts-onderzoekje, toch?! (Maar echt wetenschappelijk is dus wel redelijk overdreven). Ben je akkoord met de meerderheid op deze dilemma's? 🤔 Ontdek het hier!

We bespreken in de podcast zo een 22 dilemma’s. En we lichten er hieronder enkele uit!

🎄 Is een kerstboom zetten belangrijk of niet? 80% vindt dat dus duidelijk wel. Oké, het hoort wel bij de kerstsfeer, maar ergens is het toch ook wel een beetje kitsch allemaal. Nee?

🎆 Aftellen met nieuwjaar, of gewoon al half liggen slapen? 81% telt toch liever af. Of het nu uit je bed aftellen is, of vanop de dansvloer (in de living), het kan allemaal.

📨 Kaartjes versturen of niet de moeite doen? 66% doet wél de moeite. Super lief, sympathiek, enzo. Maar vooral, confronterend als je zelf geen kaartjes verstuurt ... De pijn wordt alleen maar erger bij élk nieuw kaartje dat je krijgt.

Sneeuw hoort bij kerst. Of maakt het niet uit? 58% zegt dat het niet uitmaakt! Dat is toch wel erg verrassend. Maar we zijn helemaal akkoord. Sneeuw is leuk. Voor 1 dag. En als je er enkel naar moet kijken (en niet dagelijks in moet gaan wandelen met de hond ... of door moet rijden met de auto).

🍰 Chocomousse of kerststronk? 76% gaat voor de chocomousse, een pak van ons hart! Oef. Wie verzint er nu ook sneetjes ijs? Slaat helemaal nergens op. En het is trouwens niet eens zo lekker.

🎶 Liefde voor kerstmuziek? Of alleen maar haat? 73% heeft er liefde voor. We vinden het best gek dat er zoveel mensen voor zouden uitkomen. Als iemand het aan ons zou vragen, zeggen we volhardend 'Nope, geen fan!'. Maar als het op de radio komt, zetten we het onbewust harder en zingen we mee. Oepsie.

🎬 Hele dag kerstfilms? Of op de kerstmarkt rondhangen? 60% kiest voor de films. Want wat is er eigenlijk zo leuk aan de kerstmarkt? Veel te duur. En té veel van hetzelfde (sjaals, mutsen, chocomelk en wafels). Geef ons dus ook maar de films, vanuit je luie zetel :-)

🏡 Het huis helemaal versieren met lichtjes? Of andere huizen dit maar laten doen? 56% versiert het zelf. Bijna 50/50 dus ... Wij zijn ook eerder de observeerders in plaats van de doeners. Maar van het moment dat er overdreven wordt met de voortuin-decoratie (in de vorm van hertjes, kerstsleeën, ...) wordt het weer volledig kitsch.

🎄 Kerstboom pas opzetten na 6 december en maar laten staan tot 6 januari met driekoningen. Of f*ck dat? 80% houdt zich niet aan die regels! Waar slaat dit ook op? Steek je zoveel moeite in het versieren van zo een dode boom in je woonkamer, mag je hem niets eens langer dan een maand laten staan. 

👕 Liefde of haat voor kersttruien? 88% heeft er liefde voor. Raar vinden we dat. Er zijn toch alleen maar lelijke exemplaren? En op een heel jaar kan je er maar gedurende een 3-tal weken echt mee weg komen. (En er zijn er toch ook geen voor Pasen ofzo?).

Luister alle 22 dilemma's in aflevering 11 van onze gewoon gênante podcast!

Reacties

Populaire posts van deze blog

S2E02: Wegvluchtend publiek tijdens live podcast, versprekingen & flaters

We lachen onszelf kapot tijdens het vertellen over onze epic fail live podcast 😂 (en over onze algemene podcast blunders) 🙈. Verder hebben we het over onze mogelijke eerste hate-comment, balzak zweet, scheten laten, onwetendheden als volwassene & ons assertieve feministische zelve. 💁‍♀️  

S2E09: Anti-rimpelcrème, make-up, cellulitis rollers, … hoezo onzekerheden?

Samen met onze gast Patricia, hebben we het over onze grootste lichamelijke onzekerheden. 🕺 We bespreken ons gezamenlijke nummer 1 struggle: buikvet 🥴, dat we meer naakte lijven zouden moeten zien, waarom we gewicht linken aan 'er verzorgd uitzien', dat onzekerheden ons systematisch worden opgedragen 🤬 & Patricia haar tips om te dealen met je onzekerheden. 💪 Een erg waardevolle aflevering!   Wie is Patricia? Patricia is aan het begin van haar ‘BV-carrière’ want ze werd pas geïnterviewd door de Libelle over ‘Die strijd met de kilo’s: vrouwen openhartig over de eeuwige haat-liefdeverhouding met hun gewicht’.

Dit zijn de 7 redenen waarom begrafenissen gênant zijn!

Een begrafenis; we zijn er allemaal (jammer genoeg) wel eens naartoe geweest. De vele ongeschreven regels, ongemakkelijkheden en awkward stiltes horen er ook jammer genoeg bij 😅. En daarbij heeft Charlotte al meer dan duizend begrafenissen bijgewoond ... 🤯 (We zitten met een ervaringsdeskundige dus.) We lijsten de gênante dingen rond begrafenissen voor je op! 👇 Als er iemand sterft, is de er gewoonte dat de vrienden en kennissen een bidprentje in de brievenbus krijgen. 📜 En als je al eens meer dan één bidprentje in je handen hebt gehad, weet je dat er maximaal 3 templates zijn waarop die kaartjes zijn gebaseerd. In meer varianten komen ze niet. 🤣 Kan iemand hier aub een business in starten? Danku! 🙏 Vervolgens schrijf je zelf een kaartje voor de naasten van diegene die gestorven is. Je hanteert Google voor ' originele gecondoleerd teksten '. 🔍 Maar iets origineels krijg je uiteraard niet. Enkel diepzinnige irrelevante shizzle dat je zelf ook niet zou willen horen als je