Doorgaan naar hoofdcontent

6 herkenbare awkward situaties met je verjaardag!

Of we het nu willen of niet, verjaren doen we sowieso. Op zich no biggie, tot dat het hele gedoe erbij komt kijken: cadeaus, felicitaties, feesten, mensen, smalltalk ... 😬 Iedereen weet gewoon al op voorhand hoeveel awkward shit er op je af komt. Deze 6 verjaardag situaties ga je sowieso herkennen! 🎂🎉🥳

  1. Je kan onmogelijk niet-awkward felicitaties ontvangen, aangezien iedereen er z'n eigen draai aan geeft! Met 3 kussen, of zonder. Met knuffel, of zonder. Met een hand, of zonder. Zouden we dit niet eens in een koninklijk besluit gieten? Wees duidelijk!
  2. Die vervelende mini-smalltalk na de felicitatie ... Wie zijn ze? Hoe doen ze het? En vooral, waarom? "En, hoe voelt dat, zo 28 jaar zijn?". Hoe in hemelsnaam moet je hier een antwoord op formuleren? Wij pleiten voor 'weg met de smalltalk na die felicitaties!'. Gewoon, rechtstreeks door naar het volk. Hup hup.
  3. Facebook felicitaties. Nog zoiets! Ofwel krijg je 100 verjaardagswensen en zijn er 90 van mensen die je eigenlijk niet kent. Het enige van interactie met die onbekende personen zijn de Facebook-wall-wensen op elkaars verjaardag ... Ofwél heb je je Facebook wall afgesloten voor dergelijke vervelendheden. Maar dan blijkt het dat zelfs je redelijk close vrienden niet eens je verjaardag weten. Auwtch. Zo pijnlijk.
  4. Weet je nog toen je vroeger een envelop als cadeau kreeg? Dan wist je wel zéker dat er geld in zou zitten. En een kaartje natuurlijk, wat eigenlijk bijzaak was. Maar je moest wel doen alsof het je vooral om het gebaar & het kaartje ging. De kunst was dan om zoveel mogelijk oogcontact met het gekregen geld te vermijden. (Maar achteraf, als iedereen aan de tafel zat, wel stiekem je geld gaan tellen natuurlijk!)
  5. "En, wat zijn je plannen op je verjaardag?". Oh gosh, laat het toch even. Al die druk. "Gewoon, gaan werken." klinkt dan niet echt als een oké-genoeg-antwoord, toch? Het lijkt wel alsof het enige aanvaardbare antwoord is "Grote plannen hoor! Feestje, vrienden, drinken, ...!". Zucht. Wij gaan gewoon werken op onze birthdays.
  6. Verjaardagen vieren met een grote taart & kaarsjes om uit te blazen, herinner je je het nog? Maar wat doet een mens als er voor je gezongen wordt? Zing je mee? Wees je gewoon blij? Help, te veel aandacht op mij gericht!  
Beluister onze meest gênante gekregen & gegeven cadeaus in de verjaardag podcast aflevering!

Reacties

Populaire posts van deze blog

S2E02: Wegvluchtend publiek tijdens live podcast, versprekingen & flaters

We lachen onszelf kapot tijdens het vertellen over onze epic fail live podcast 😂 (en over onze algemene podcast blunders) 🙈. Verder hebben we het over onze mogelijke eerste hate-comment, balzak zweet, scheten laten, onwetendheden als volwassene & ons assertieve feministische zelve. 💁‍♀️  

S2E09: Anti-rimpelcrème, make-up, cellulitis rollers, … hoezo onzekerheden?

Samen met onze gast Patricia, hebben we het over onze grootste lichamelijke onzekerheden. 🕺 We bespreken ons gezamenlijke nummer 1 struggle: buikvet 🥴, dat we meer naakte lijven zouden moeten zien, waarom we gewicht linken aan 'er verzorgd uitzien', dat onzekerheden ons systematisch worden opgedragen 🤬 & Patricia haar tips om te dealen met je onzekerheden. 💪 Een erg waardevolle aflevering!   Wie is Patricia? Patricia is aan het begin van haar ‘BV-carrière’ want ze werd pas geïnterviewd door de Libelle over ‘Die strijd met de kilo’s: vrouwen openhartig over de eeuwige haat-liefdeverhouding met hun gewicht’.

Dit zijn de 7 redenen waarom begrafenissen gênant zijn!

Een begrafenis; we zijn er allemaal (jammer genoeg) wel eens naartoe geweest. De vele ongeschreven regels, ongemakkelijkheden en awkward stiltes horen er ook jammer genoeg bij 😅. En daarbij heeft Charlotte al meer dan duizend begrafenissen bijgewoond ... 🤯 (We zitten met een ervaringsdeskundige dus.) We lijsten de gênante dingen rond begrafenissen voor je op! 👇 Als er iemand sterft, is de er gewoonte dat de vrienden en kennissen een bidprentje in de brievenbus krijgen. 📜 En als je al eens meer dan één bidprentje in je handen hebt gehad, weet je dat er maximaal 3 templates zijn waarop die kaartjes zijn gebaseerd. In meer varianten komen ze niet. 🤣 Kan iemand hier aub een business in starten? Danku! 🙏 Vervolgens schrijf je zelf een kaartje voor de naasten van diegene die gestorven is. Je hanteert Google voor ' originele gecondoleerd teksten '. 🔍 Maar iets origineels krijg je uiteraard niet. Enkel diepzinnige irrelevante shizzle dat je zelf ook niet zou willen horen als je