Doorgaan naar hoofdcontent

10 redenen waarom begroetingen, ontmoetingen & felicitaties gênant zijn

    1. Begroetingen, ontmoetingen, felicitaties, ... het is een broeihaard aan gênante bacteriën. Toch zeker voor mensen die van zichzelf al gewoon awkward zijn. 

      10 redenen

      1. Waarom zijn er geen vaste regels rond het ontmoeten van iemand? 2 of 3 kussen? Geen kussen? Gewoon een hand? Of niets? Kunnen we hier aub iets rond afspreken met z’n allen?
      2. Verjaardagen, nog zoiets. Geef je enkel 3 kussen? Of geef je gewoon een hand? Of beide? We kennen allemaal de situatie waar je zelf dacht 3 kussen te geven & de ander eigenlijk een hand wou geven. 
      3. Mannen met baarden kussen is gewoonweg pijnlijk. En daardoor moet je excuses beginnen verzinnen waarom niet te kussen … Dit wordt dan in no-time super awkward.
      4. Feestdagen, brr. Instant rillingen over heel mijn lijf. Hoe pak jij het aan? Wens je iedereen persoonlijk fijne feestdagen? Met kussen en al? Of roep je gewoon door de kamer heen? Maar dan komt natuurlijk de volgende binnen & die gaat wél iedereen af.
      5. Vanaf welke leeftijd geef je fysieke felicitaties aan de kinderen/jeugd? Eerst worden ze overgeslagen in het rijtje van kussen geven & handen schudden. Maar op een gegeven moment komt er een kantelpunt. Maar wanneer is dat?!
      6. High fives lukken nooit perfect. Of dan moet je al een héél uitzonderlijk goede dag hebben. Altijd raar.
      7. Iemand zwaait naar je en je hebt GEEN IDEE wie het is. Je herkent hem/haar niet. Is het zelfs voor jou bedoeld? Of voor iemand achter je? Er komt een heel erg fake smile op je gezicht. En na een uur schiet het je te binnen. Shitttt.
      8. Het moment dat je merkt dat het niet bij een knikje blijft, als je een bekende passeert op straat. De niet onbekende pauzeert in zijn pas. Waarom? Om even te babbelen. Met smalltalk onderwerpen zoals ‘hoe is het ermee, het weer, kinderen, …’. Amai, zo interessant. Helemaal niet saai. En awkward al helemaal niet hoor!
      9. Nadat de gênante smalltalk op straat beëindigd is, is het echt not-done om dan dezelfde kant uit te moeten wandelen. Dus wat doe je? Je neemt een omweg. Je doet bv. alsof je toch nog iets van de winkels nodig had.
      10. Sommige mensen wil je gewoon niet tegenkomen. Laat staan een kort gesprek mee voeren! Oplossing? Verstoppen. Achter je smartphone, achter een rek in de winkel, …

      Ontdek al onze gênante verhalen in volle glorie in onze Vlaamse podcast ‘Gewoon gênant’



      Reacties

      1. Wow, deze blog kon direct mijn aandacht trekken. Dus ik besloot om deze te lezen, waar ik absoluut geen spijt van heb. Integendeel zelfs, ik heb nu superveel zin om al je leuke afleveringen te lezen. Bedankt voor de leuke blogs die je hebt geschreven!

        BeantwoordenVerwijderen

      Een reactie posten

      Populaire posts van deze blog

      S2E18: Ouderschap | Gênante taboevragen rond zwanger zijn & bevallen

      In deze aflevering hebben we - samen met ervaringsdeskundige Sarah - over de ongevraagde zwangere buik aanrakingen 😲, lichamelijke onzekerheidsstruggles 🤐, het bevallingsproces tot in detail 🔍, borstvoeding verwachtingen 🍼 & het aandurven om hulp te vragen. 🙏

      S2E11: Ontzettend dure therapeuten, awkward vragen en hopen taboes rond therapie …

      Samen met Melissa praten we over therapie en welke gênante situaties dit teweegbrengt. We hebben het over de onbestaande zetels in de therapieruimte 🤯, over de schaamte die aan therapie vasthangt 🤐, het dilemma om het wel of niet te vertellen aan de mensen rondom je, de verkeerde ingeprente beelden van de samenleving 🤦‍♀️ & het ongemakkelijke moment wanneer je je therapeut uit context tegenkomt. 😅 Wie is Melissa? Melissa Luykx is een 23-jarige bekende Lommelaar. Want, ze is voorzitter van de Lommelse jeugdraad & is ambassadeur van de warmste week. Ze studeert industrieel ingenieur, is een fervent skater & hoofdleiding van Chiro Jonathan.

      S2E17: Zweten | Zweetplekken, plakkerige okselpluisjes & het taboe rond stinken

      We hebben het over de negatieve connotatie bij zweetgeur en zweetplekken 💧, trucjes en middeltjes van tante Charlotte 💡, het dilemma om wel of niet iemand erop aan te spreken 🤔, glibberige zweetbenen die van elkaar afglijden ⛲ & het creatief gebruik van inlegkruisjes onder je oksels 😅.